Kouzlo barev v interiéru: Jak správně sladit barvy při rekonstrukci bytu?

Neexistuje jednotný názor, jaké barevné kombinace použít v interiéru. Každý člověk má jiný vkus i pohled na sladění interiéru. Kombinací barev můžete navodit různou atmosféru – od relaxační přes svěží a energickou až po ponurou a depresivní. Jak při výběru barev a barevných kombinací v interiéru nešlápnout vedle? Zjistěte, jak vytvořit vkusný a harmonický prostor pro život. Jak tedy správně sladit barvy při rekonstrukci bytu?

Sytými odstíny šetřete

Než se pustíte do výmalby pokojů, lepení tapet nebo obkladů, položte si několik otázek: Jakým nábytkem a doplňky chcete byt zařídit? Budete pokládat koberce, nebo preferujete podlahovou krytinu a kusové koberce? Veškeré vybavení pokoje by mělo ladit – tím se vyhnete barevnému chaosu, který bude působit nevkusně. Bytoví designéři doporučují nechat 20 až 70 % plochy bílé a zbytek případně vymalovat barevným nátěrem. Na velké plochy volte spíše neutrální barvy, výraznější odstíny použijte na menších plochách.

Nepodceňujte kombinace materiálů

Kombinace materiálů mohou ovlivnit výsledný dojem interiéru podobně jako zvolené barvy. Módním trendem je v posledních letech kombinace dřeva a betonu či jejich imitací. Elegantně působí také kombinace dřeva a kamene. Díky široké paletě materiálů v imitaci dřeva, jako je například keramická dlažba, vinyl a další, můžete *sladit do jednoho stylu celý interiér** včetně kuchyně či koupelny, kde není dřevo v jeho přirozené podobě vhodným materiálem. Při volbě kombinace barevných odstínů dřeva se řiďte pořekadlem – méně je více. Nekombinujte v interiéru dřevo či imitaci dřeva v několika barevných odstínech.

Pořád si nejste jistí, jak správně sladit barvy při rekonstrukci bytu? Obraťte se na naše kuchyňské a koupelnové studio Mattes plus. Postaráme se o kompletní rekonstrukci i proměnu vašeho interiéru. Připravíme návrh rozpočtu, vizualizaci interiéru a postaráme se o kompletní rekonstrukci od A do Z – od bouracích prací až po finální malování. Zavolejte nám nebo pošlete nezávaznou poptávku.

Rekonstrukce bytu


Kontaktní formulář

- nezávazná poptávka

Napište nám prostřednictvím níže uvedeného kontaktního on-line formuláře a my Vám zavoláme zpět.

ZDARMA přijede náš technik, který vyslechne Vaše přání, zakázku zaměří a v co nejkratší době připraví cenovou nabídku.





K poptávce můžete přiložit soubor - fotografii, plány, dokumentaci, ...
Zvýrazněné položky jsou povinné.